Dæhlie-selskap sikret seg tomt i Bodø - vurderer byggeprosjekt

Rolf Arne Høyen, Bjørn Dæhlie og Rino Santocono startet Folk i Husan AS i 2021. Nå satser de i Bodø.

Bilde av eirene av Folk i HusanSelskapet Folk i Husan har kjøpt tomt på Hunstad.

Tidlig i 2021 ble Hunstadringen 10 lagt ut for salg, med en prisantydning på fem millioner kroner.

Den 2.724 kvadratmeter store tomta har vært i Gunvald Johansen eie siden 2011 og er ferdig regulert til to bygg beregnet for student- og ungdomsboliger, med 21 leiligheter.

Kjøpte tomt

I juli skrev Avisa Nordland at det Harstad-baserte selskapet Folk i Husan, som er deleid av skikongen og forretningsmannen Bjørn Dæhlie, hadde sikret seg en opsjon på kjøp av tomta.

Torsdag bekrefter daglig leder, Rino Santocono, at selskapet valgte å slå til da fristen for å tiltre opsjonen løp ut onsdag.

De betaler fire millioner kroner.

– Foreløpig er det ikke så mye å kommentere, vi er ikke så kommet langt. Men vi har jo lyst på noen enheter når vi først kommer, sier Santocono.

Usikkert

Samtidig som selskapet sikret seg opsjonen, søkte de Bodø kommune om å få kjøpe nabotomta. I søknaden heter det at «det hadde vært fornuftig å få innlemmet Gnr. 42 Bnr. 24 for å kunne utvikle et godt prosjekt for områdene»

De har ennå ikke fått svar.

– Jeg har tegnet ut et prosjekt, men det er avhengig av at vi får nabotomta. Det er derfor ikke så mye å si ennå.

Hunstadringen 10 ligger mellom to veier, med jernbanen like ved, et steinkast fra Hunstadsenteret, og i umiddelbar nærhet til Mørkvedlia Studentpark og universitetet.

Santocono og Dæhlie eier en tredel hver av Folk i Husan, mens selskapet Høyen Eiendom, hvor Rolf Arne Høyen er majoritetseier, har den siste tredelen.

Det ble stiftet i 2021 og har senere lansert en rekke utbyggingsprosjekter rundt om i Nord-Norge.