Svenskehandel til nær 50 millioner på Rognan.

Selger av handelssenteret er T. Amundsen Eiendom AS. ( Avisa Nordland 22.12.21 )

Av Kristoffer Brasetvik Dverset og Torill Cecilie Mehus

IBilde av Rognan Handelssenter en melding til Stockholmsbørsen skriver Cibus Nordic Real Estate tirsdag at de har kjøpt to handelseiendommer i Norge for en samlet eiendomsverdi på 13,4 euro (136 millioner kroner).

Den ene av de to eiendommene er Rognan Handelssenter som var heleid av T. Amundsen Eiendom AS. Eneste aksjonær i selskapet er Trond Amundsen. Rognan handelssenter har et areal på 2.304 m² Langsiktig leietaker på Rognan er blant annet Rema 1000. Leieinntekten i 2021 er på 3,12 millioner kroner, opplyser estatenyheter, som først omtalte kjøpet.

Nærmere 50 millioner kroner

Sigurd Torrissen i Polar Eiendomsmegling har vært megler for handelen. Ifølge ham er prislappen for salget på nærmere 50 millioner kroner.

– Vi håper at begge parter er fornøyd med kjøpet. Dette er en attraktiv eiendom med lange kontrakter med Vinmonopolet og Rema 1000, opplyser Torrissen.

I tillegg til dagligvarebutikk og pol holder også en frisørsalong og en kafé til i lokalene.

En representant fra Cibus reiste oppover til Salten og Rognan for å inspisere bygget forleden. Vedkommende var tilfreds med besøket, ifølge Torrissen.

– Svenskene har gått grundig gjennom eiendommen. Alt er oversiktlig og partene føler seg trygge på hverandre, sier Torrissen.

Den andre eiendommen Cibus har kjøpt opp er Hundvågsenteret i Stavanger.

Foto: Kristoffer Brasetvik Dverset

Jakter flere Salten-eiendommer

Newsec har stått for en såkalt «red flag report», en gjennomgang av eventuelle feil og mangler – og hva som må utbedres i framtiden.

– Selger har også gjort en god jobb med sine konsulenter. Dette har vært en åpen og grei sak, forteller Torrissen og legger til:

– Det er hyggelig at svenskene ser Nordland som et attraktivt investeringsområde.

Cibus opplyser i pressemeldingen til Stockholmsbørsen at selskapets forretningsidé er å anskaffe, utvikle og forvalte eiendommer av høy kvalitet i Norden med dagligvarekjeder som hovedleietakere. Selskapet eier mer enn 400 eiendommer i Norden. Selskapets viktigste leietakere er Kesko, Tokmanni, Coop, Lidl og S Group. Selskapet er notert på Stockholmsbørsen.

Torrissen kan røpe at svenskene jakter flere eiendommer i Salten-området.

– Det er konkrete samtaler, men det er for tidlig i prosessen til å si noe mer. Cibus ser Norge som et veldig attraktivt marked, også Salten, sier Torrissen.